Sanacija vodne škode

Nudimo vam strokovno svetovanje, ocenitev stroškov in popolno odpravo škode.

Takojšnje ukrepanje

Osnovno pravilo pri sanaciji vodnih škod je takojšnje ukrepanje: Izčrpati obstoječo vodo in se izogniti nadaljnemu prodiranju vode v zidovje in izolacijske plasti. Potreben je takojšen začetek prostorskega razvlaževanja za zaščito pohištva in blaga.

Svetovanje in ocenitev stroškov

Naši strokovnjaki hitro ugotovijo obseg škode s sondnim vrtanjem in meritvami vlage. Na podlagi meritev in ogleda izdelamo najustreznejši sanacijski predlog in ponudbo.

Sanacija

Vodno škodo poskušamo sanirati čimprej. Z izvrtinami v estrih in posebnimi konekti omogočimo dovod toplega, suhega zraka, katerega vpihujemo z zračnimi turbinami v plasti estriha in toplotne izolacije. Vlažne izolacijske plasti so s tem postopkom nasičene s toplim, suhim zrakom, ki se nasiti z vodnimi parami in navlažen izpiha pri delitacijskih režah ali izvrtinah za izpih v prostor.

S pomočjo zračnih razvlaževalnikov se vlažen zrak spremeni v kondenzat oziroma vodo, ki se nabira v posodah razvlaževalnika ali pa je direktno odvedena v odtok. Na ta način zagotovimo hitro in popolno izsuševanje brez materialnih škod in vpliva na izolacijsko vrednost. Redna kontrola z natančnimi merilnimi napravami in vodenje zapisnika o stanju na objektu omogočata učinkovito vodenje sanacije.

Ponovna usposobitev objekta

Po opravljeni sanaciji se naprave cevi odstranijo, vrtine se zaprejo s posebno maso, tako da se lahko vrši obnova oblog. Prostori so kmalu zopet uporabni.